JEBO SAD HILJADU DINARA

Najčitanije knjige u Srbiji nabavite u Torontu

Boris Dežulović (Split, 1964),  zajedno sa Viktorom Ivančićem i Predragom Lucićem, od 1988. godine je u Nedeljnoj, odnosno Slobodnoj Dalmaciji, uredjivao satirični podlistak Feral Tribune,  koji  nakon  1993.  godine  izdaju kao nezavisni satiričko-politički nedeljnik. “Živi i radi u jednom malom ribarskom selu izmedju Trsta i Dubrovnika gde ilegalno peče rakiju, lovi ribu i povremeno zapisuje stvari”, piše u Belešci o autoru u najnovijem, ko zna već kom izdanju romana “Jebo sad hiljadu dinara”.

U romanu “Jebo sad hiljadu dinara” delovi dve vojske – bošnjačke i hrvatske 1993. godine dolaze na istu “genijalnu” ideju da se preobuku u protivničke uniforme kako bi obavili zadatke na neprijateljskoj teritoriji. U kalamburu koji nastaje ne zna se ko je ko i ko na koga puca jer su svi “naši”.

U žižu srpske javnosti Dežulović je ovih dana došao jer je zameniku gradonačelnika Beograda odgovorio “da osim što je glup, ne pazi na času”. Prethodno ga je Vesić napao jer je Dežulović je dao intervju za “Nedeljnik” u kojem je, izmedju ostalog, Beograd okarakterisao kao kasabu, grad koji je “Dubai za siromašne i Jagodina za bogate”, odmah navukavši na sebe salve uvreda. U razgovoru za portal “Nova.rs”

Dežulović je izjavio da se “Beograd sam ubio” i za to “okrivio” nekoliko “ikona” glavnog grada Srbije u koje se, ispostaviće se, ne sme dirati, kao što su Momo Kapor, Bora Djordjević i Minimaks…(Danas)

Najčitanije knjige u Srbiji nabavite u Torontu

DJUBRE Marko Vidojković $25

REKA SA ČETIRI UŠĆA Siniša Kovačević – $30

OSTRVO PELIKANA Miodrag Majić -$25

JEBO SAD HILJADU DINARA Boris Dežulovic -$25

Dejan Tijego Stanković ZAMALEK – $25

BEOGRADJANKE – Igor Marović – $25

DRUGI MAČ – Peter Handke – $25

Isporuka u Torontu odmah!