Jack Dimich kao Milorad Zeneka

Američki glumac našeg porekla Jack Dimich i Nenad Stanković, urednik Mi Magazina iz Toronta otpočeli su novi projekat “Zeneka News”. 

Milorad Zeneka (Jack Dimich) iskreni je i prostodušni izveštač i posmatrač stvarnosti koja ga okružuje, ali se u njegovim autentičnim pričama ogledaju mnoge društvene, sociološke i kulturološke pojave našeg vremena. Pitko, ali bez zadrške, Milorad Zeneka progovara o mnogim važnim temama kroz humor blizak balkanskom mentalitetu, jezikom koji je razumljiv svakome, a njegov pristup i pojava kroz satiričnu formu kod gledaoca izazivaju ne samo iskreni smeh i pozitivne reakcije, nego i zapitanost nad svakodnevnim pojavama koje nas sve zaokupljaju u aktuelnom trenutku.

 U prvoj po redu emisiji gledaoci su imali prilike da čuju autentični bosanski govor obojen dijalektizmima karakterističnim za to podneblje, ali nas, kako kažu autori ovog projekta Nenad Stanković, urednik Mi Magazina i Jack Dimich, glumac, u narednim skečevima očekuje čitav spektar dijalekata bivše SFRJ.  Ovi skečevi bazirani na improvizaciji prikazuju, sa jedne strane, važnost savremenog političkog i kulturološkog trenutka, a sa druge strane oni su verna istina o ljudskim prirodama u kojima će se mnogi prepoznati. Humor je ono što je najopipljivije posmatraču, ali kroz dublja tumačenja reči simpatičnog “lutajućeg reportera” Milorada, dolazi se do mnogih pitanja, a sve kroz delovanje umetničke satirične note koju glumac snažno približava auditorijumu.

 U prvom skeču Milorad Zeneka javio se iz Njujorka, a autori najavljuju i njegova uključivanja širom sveta sa novim temama i originalnim Zenekinim tumačenjima aktuelnih prilika. Prvu emisiju možete pogledati ovde:

Jack Dimich kao Milorad Zeneka