Наш истакнути виолиниста Стефан Миленковић организује серију концерата у Чикагу, Торонту, Њујорку и Београду, од којих ће сав приход донирати поплавама погођеном становништву у Србији

“Ужасно ми је тешко што у овом тренутку не могу да будем у Србији. Ја бих најрадије да будем негде где бих јако и директно помагао људима јер ја сам такав. Оно што могу да урадим сада, то је да свирам за вас”, изјавио је Миленковић.

Он са тимом интензивно ради на томе да организују хуманитарне концерте у Чикагу, Торонту, где има огромне популације Срба, а такође у Београду, нада се у “Сава центру”.

“Ситуација је тешка. Са овим концертима се надам не само да ћемо прикупити средства, него да ћемо на неки начин и освестити овај свет који до јуче, због медија као што су CNN и BBC, нису знали шта се дешава код нас”, рекао је он, а изјава је постављена на Youtube.

Миленковић је упозорио да садашње емоције и одлучност не треба заборавити за шест месеци или годину дана, јер ће бити потребна огромна помоћ да се у угроженим подруцчима живот врати на нормалу, а вести о томе више неће бити на насловним странама.

Концерт у Чикагу биће одржан 6. јуна у Fulton Hall-у. Концерти у Торонту и Њујорку биће одржани током јуна и јула.