Na mliječnom putu Emira Kusturice u Torontu

Priča o ljubavi i ratu
beluccikusturica

Severno američka premijera novog Kusturičinog filma “Na mliječnom putu” (On the Milky Road) održaće se u 16. Festivalu novog srpskog filma. Premijera filma u kome se pored Kusturice u glavnoj muškoj ulozi igraju i Monika Beluči i Sloboda Mićalović.

Premiera je 12. novembra u Regent Theatre u ilici 551 Mt. Pleasant.

Film “Na mliječnom putu” se odvija kao narativ iz tri dela u kome se prikazuju tri razdoblja u životu jednog čoveka (Kusturica): vreme u kome je srećni mlekadžija tokom rata, zatim njegove rizične podvige i bujajuću romansu sa ženom koju voli (Beluči), kao i njegov kasniji monaški život, kada se priseća burne prošlosti – kako sopstvene, tako i svoje zemlje. Dvostruki dobitnik Zlatne palme, Emir Kusturica, režiser je i glavni glumac u ovoj priči o ljubavi i ratu, bogatoj emocijom, komedijom i avanturom.

Emir Kusturica je priznati srpski režiser i muzičar. Njegov debi “Sjećaš li se Doli Bel?” je osvojio Zlatnog lava na Venecijanskom festivalu 1971. Njegov drugi film “Otac na službenom putu” (1985) mu je doneo zlatnu palmu i nominovan je za Oskara za najbolji film na stranom jeziku. Svoju drugu Zlatnu palmu je osvojio sa crnom komedijom “Underground” iz 1995, dok je 1998. osvojio Srebrnog lava u Veneciji za najbolju režiju za film “Crna mačka, beli mačor”. Njegov najnoviji film je “Na mliječnom putu” u kome igra glavnu ulogu pored Monike Beluči.