“Delirium tremens” otvara 19. Festival srpskog filma u Torontu

Film Gorana Markovića “Delirijum tremens” otvara 19. Festival srpskog filma u Toronto. Festival se otvara 7. novembra u 21 sat u Regent Theatre.

U peak 8. novembra u Regent Thetare (21 sat) je projekcija dokumentarnog filma “Teslin narod” Željka Mirkovića o našim uspešnim sunarodnicima u Severnoj Americi.

U filmu Gorana Markovića Tihomir Stanić u ulozi Dagija nas podseća na zalatno doba jugoslovenskog filma, kada su glumci imali prostor da pokažu raskošnost svog talenta konstanto balansirajući između emotivnog i ironičnog, dramskog i komičnog, uverljivosti i komentara. Snagom svog izraza Tihomir nas vešto uvodi u omiljeni žanr svog reditelja – urnebesnu tragediju. Svojom raskošnom i nesputanom glumačkom igrom Stanić dokazuje duboko razumevanje prema glumačkom zanosu, i bez zadrške ulazi u hrabro problematizovanje profesije, pokazujući svu bedu i sjaj iste.(obrazloženje žirija)

Film Gorana Markovića “Delirijum tremens” na programu je 19. Festivala srpskog filma koji se održava u Torontu od 7. do 10. novembra.

Ulaznice u našim prodavnicama i on line