Velimir Abramović: Teslijana – uvodjenje duhovnosti u nauku

Jedan od najvećih poznavalaca dela Nikole Tesle u svetu prof dr Velimir Abramović iz Beograda tvrdi da su zapadna civilizacija i čovečanstvo zapali u krizu i da ih iz ćorsokaka u kome se nalaze može spasiti samo okretanje slobodnoj energiji i Teslinoj duhovnoj fizici te uvodjenje duhovnosti u nauku

Teslijana
Zamena teološke duhovnosti – naučnom

  • Savremena fizika mora uključiti i duhovni nivo. a to je priroda samih fizičkioh zakona, ona je duhovna, vančulna i za sada nije ni blizu obuhvaćena jezikom formula.
  • Potrebno je da Svet napusti nepotpune koncepcije relativizma i kvantne mehanike i da se vrati ontološkoj prirodnoj matematici koja uistinu kreira naš svet, čemu će prethoditi pojava nove, transcendentalne naučne duhovnosti.
  • Kada zaista spoznamo Teslu i njegovo učenje i kada energija bude dostupna svima kao >što je to vazduh, onda će prestati ‘potreba’ za osvajanje teritorija, a glavni problemi čoveka biće bolest, starost i smrt.

Piše: Nenad Stanković

“Pobedićemo”, govori mi profesor dr Velimir Abramović, dok se vozimo od Beograda ka Zagrebu i Smiljanu, gde idemo na obeležavanje godišnjice rodjenja Nikole Tesle. Profesor Abramović misli na pobedu Tesline ideje, koju on naziva “Teslijana” i koja po njemu nema alternative u današnjem svetu koji je doveden do ćorsokaka.
Za volanom vena koji grabi nekada glavnog puta stare Jugoslavije je Ivan Poljanica, kreator biznisa Tesla vode, a do njega na mestu suvozača je prof dr. Velimir abramović, ideolog priče o Teslinoj električnoj vodi.
„Tesla Voda“, je prva električna voda na svetu, ako izuzmemo kišu kada sevaju munje. Elektrovoda nikada pre i nigde nije bila u radnjama, flaširana za piće, kaže professor Abramović. Ideja je potekla iz Teslinog intervjua iz 1920, u kome na pitanje da li konzumira alkohol, Tesla odgovara da je alkohol u malim količinama – lek, ali da bi oni koji ga prekomerno uzimaju trebalo votku da tretiraju njegovim visokofrekventnim strujama, kako ne bi imali mamurluk. Votka je 60% voda i 40% alkohol… Mi smo naelektrisali samo vodu. Tesla elektrovoda, smatra Abramović, ima sve šanse da zameni koka-kolu, jer poseduje čarobna svojstva, a ne sadrži ni ortofosfornu kiselinu, ni štetne disaharidne i polisaharidne bele šećere. Koka kolu? Zvuči utopijski, kao i druge zavodljive ideje koje prezentira dr Abramović.
Abramovic i Poljanica su se upravo vratili sa privrednog sajma u kineskom gradu Ningbo, gde je zaključen ugovor o prodaji Tesla Vode u Kini od preko 20 miliona flaša do Nove godine. To je najveći izvozni posao Srbije u Kinu do sada.
Pored mene u venu sedi Steven Law, kineski profesor enviarolistike sa Pekinškog i Šangajskog univerziteta. On je autor prve knjige o Tesli na kineskom jeziku. Kinezi sada otkrivaju Teslu i po profesoru Abramoviću njima koji u svojim ‘religijama’ nemaju Boga, Stvoritelja, mnogo je prihvatljiviji Teslin globalni tehnološki komunizam. Napravili su sada i ideograms za Teslino ime, o čemu je odlučivao specijalni državni lingvistički komitet.

Professora Abramovića sam upoznao pre više od 25 godina kada sam radio na Fakultetu Dramskih umetnosti u Beogradu gde je on predavao studentima Estetiku. Studenti su izlazili sa njegovog časa i govorili da je “Velja 80 odsto vremena je govorio o Tesli”. Kada ga danas pitam kakve veze imaju estetika i Tesla, professor Abramović kaže: “Veza je direktna jer nauka i umetnost imaju isto ishodište. Profesor citira Meštrovića (čuvenog hrvatskog vajara) koji je rekao da mu je Tesla govorio o istom ihodištu nauke i umetnosti.
Naučno otkriće je dar odozgo, to je umetnički akt u nauci i nema logičku proceduru, kaže Prof. Abramović. Tesla nema teoriju i do istine dolazi preko Vizije. Istina je podudarnost uma i stvarnosti. Tesla pušta da mu se vizija spušta u um, u misao – a misli su slike. To je metoda koja postoji samo kod umetnika.

Profesor Abramović je ezoterik, zalaže se za vraćanje etra u fiziku jer samo kroz Teslin svetlosni etar je moguće objasniti nastanak sveta.

Blizak je učenju teozofa i njihovo predstavi o nastanku materije. Da li stvarno materija nastaje iz svetlosti?

Teozofija je našla mene, kaže profestor Amramović. Nakon mog predavanja na Lomonosovu 2003. pod nazivom Osnove teorije vremena prišla mi je teozofkinja (tada je imala 96 godina) Marija Fjodorovna Černovolenko i rekla mi: ‘U ovoj zemlji univerzitet nije mjesto gdje se određuje što je to naučna istina.’ Prepoznao sam ovaj znak. Teozofi podržavaju Teslu jer ga smatraju osnivačem nove naučne religije koja će biti duhovnost ujedinjenog čovječanstva, takođe jednim od Majstora Velikog Belog Bratstva.
A evo i naučnih razloga zašto bi trebalo detaljno proučavati Teslinu fiziku: Arhiv beogradskog Teslinog muzeja sadrži eksperimentalne podatke, teorijske beleške, razmišljanja i objašnjenja, kao i zapise o Teslinim vizijama prirodnih zakona, koje se odnose na teoriju materije, s konkretnim zaključcima o eksperimentima mogućima samo u potpuno novoj fizici. Nije poznato da je ova dokumentacija od vrhunske znanstvene vrednosti ikada proučena (oko 60.000 naučno-istraživačkih dokumenata nastalih tokom 38 godina, u razdoblju od 1905. do 1943.).
Moja Sociološka razmišljanja: Pet milijardi ljudi na internetu (2,5 milijarde na facebook-u) povezani su kao u Vinčanskom neolitu, ujednačavanjem zajedničkog života putem komunkacije (kompjuter, server, mobilni telefon, televizija/yutube). Društveno-političko uredjenje Interneta (yutube, google) je tehnološka rodovska zajednica. U razvoju savremenog ljudskog društva, države se mogu uporediti sa hordom (najjača horda/država je Amerika sa vodjom horde – predsednikom Trampom, zatim slede po snazi ruska, kineska i evropska država/horda….) a sam internet može se uporediti sa visoko razvijenom tehnološkom rodovskom zajednicom – početkom svetskog društva Teslijanske civilizacije, a sledi nam robovlasništvo – prenos ljudskog rada na robote, odnosno na veštačku inteligenciju. U tom periodu “mašinskog robovlasništva” – razvijaće se Naučna Duhovnost kao nova opšteprihvatljiva svetska religija.

(Nastavlja se)

 

Tekst je deo knjige o Velimiru Abramoviću koja će na proleće 2020. godine izaći u Beogradu. Zainteresovani čitaoci mogu rezervisati svoj primerak na adresi nstankovic@me.com