Treći svetski rat na internetu

Nakon što su Big Tech kompanije ukinule naloge predsednika Amerike Donalda Trampa, Fejsbuk (45 mil.), Tviter (88 miliona) – milioni korisnika su prešli na sličnu platformu Parler (društvena mreža osnovana 2018.). Apple i Google su izbrisali ovu aplikaciju iz svojim prodavnica, da bi Amazon u subotu uveče otkazao hosting i doveo u pitanje postojanje ove mreže.

Sledi kompilacija postova Džona Matza jednog od osnivača i prdsednika Parler-a u subotu uveče 9. januara 2021.

U vezi sa Big Tech cenzurom platforme za slobodan govor društvenih medija:

 Kako pomoći

 1) Vratite se u utorak u Parler. Com ILI koristite bočno učitanu verziju android-a ILI koristite već instalirane verzije Parler-a. (ili ćemo se možda vratiti u prodavnice )

😝

 2) Proverite da li u e-pošti i neželjenoj pošti ima poruka od Parlera

 3) Pozovite, napišite i pošaljite e-poštu svom kongresmenu i senatorima i izložite ovo antikonkurentsko ponašanje. Na obe obale.

 4) Otkažite pretplate za Amazon i odbacite Apple. Google / android nije mnogo bolji, ali moraće to učiniti dok Linuks telefoni konačno ne budu spremni.

 5) NE ostavljajte ljutite poruke, ali se ljubazno žalite Amazonu, Googleu, Appleu putem pošte i telefona.

 Trebali bi smo biti operativni sa manje od 12 sati zastoja nakon što nam je Amazon naglo otkazao pristup (hosting). Ovo je bez presedana.

 Raniji post:

 U nedelju (sutra) u ponoć Amazon će isključiti sve naše servere u pokušaju da potpuno ukloni slobodu govora sa interneta. Postoji mogućnost da Parler neće biti dostupan na Internetu do nedelju dana, dok ga mi obnavljamo od nule. Pripremali smo se za ovakve događaje nikad se ne oslanjajući na vlasničku infrastrukturu Amazona i gradeći gole metalne proizvode.

 Pokušaćemo najbolje što možemo da pređemo na novog dobavljača / provajdera, već sada, jer se mnogi takmiče za naš biznis. Međutim Amazon, Google i Apple su to ciljano učinili kao koordinirani napor znajući da će naše mogućnosti biti ograničene i znajući da će ovo naneti najveću štetu pošto je predsedniku Trampu zabranjeno korišćenje tehnoloških kompanija.

 Ovo je bio koordinirani napad tehnoloških giganta da ubiju konkurenciju na tržištu. Prebrzo smo bili previše uspešni. Možete očekivati da se rat protiv konkurencije i slobode govora nastavi, ali ne računajte nas.

 Mi smo najveća konkurenciji koju su Facebook ili Tvitter videli do sada. Verujem da su Amazon, Google i Apple dugo zajedno sarađivali kako bi osigurali da nemaju konkurenciju.

 NEĆE pobediti! Mi smo poslednja nada u svetu za slobodu govora i besplatne informacije.

 Ovo što rade je bez presedana, neutemeljeno i apsolutno odvratno. Sramotno.

 Ovo je bitka protiv svih nas. Liberali, konzervativci, ateisti, hrišćani, crnci, belci itd. Oni žele da zadrže svoj monopol nad govorom. Žele da se borimo. Ne žele da radimo zajedno. Ne žele da radimo jedni s drugima, žele da mrzimo jedni druge.

 Parler – okuplja ljude sa oprečnim idejama. Naša misija je sloboda govora, demokratija i mi ljudi koji imamo moć. Elita ne želi da budemo slobodni, oni žele podelu mržnje i moć!

 Da bismo pobedili u ovoj borbi, svi se moramo vratiti u utorak u Parler. Do ponedeljka u podne ponovo ćemo biti potpuno operativni.

 Raniji post:

 Apple će zabraniti Parler dok se ne odreknemo slobode govora, ne uvedemo široke i invazivne politike poput Tvittera i Facebook-a i postanemo nadzorna platforma progoneći krivicu onih koji koriste Parler pre nevinosti.

 Oni tvrde da je to zbog nasilja na platformi. Zajednica se ne slaže kada smo danas bili broj 1 u njihovoj prodavnici. Istog dana „Hang Mike Pence“, odvratan nasilni predlog, bio je u trendu na Tvitteru. Prikazivanje užasnog dvostrukog standarda Apple-a i njihovog velikog tehnološkog paketa odnose se na zajednicu.

 Apple, softverski monopol, ne nudi alternative instaliranju aplikacija na telefon osim njihovih prodavnica. Mi ne posedujemo svoje telefone, Apple nam ih jednostavno iznajmljuje. Apple, Google i ostatak antikonkurentskog paketa velikih tehnoloških tirana koordiniraju svoje poteze i rade zajedno na ugušavanju konkurencije na tržištu.

 Više detalja o našim sledećim planovima dolazi uskoro pošto imamo mnogo mogućnosti.